- abcd efgh ijkl mnop qrst uvwx yz
"meta name="google-site-verification" content="FGV0Yhuu_Ec68zZNdAaXIpOrBeqTL3HavsUuLBxTAHE>
اگر تاریخچه صابون را بررسی کنیم، معلوم نیست که چه کشور یا قومی اولین بار صابون را اختراع کرده است، اما چیزی که واضح است این است که بشر دز طول ابتدا دریافته است که خاکستر حاصل از چوب خاصیت پاک کنندگی دارد. شواهد نشان می دهد که ایرانیان قبل از یونانیان و رومیان به خواص صابون و استفاده از آن در نظافت و استحمام پی برده بودند. در اروپای قرون وسطی مرکز صابون سازی در شهر مارسی فرانسه وجود داشت. در آن زمان برای تهیه صابون از دانه های روغنی مانند زیتون و خاکستر گیاهان بهره می بردند و بعد از آن استفاده از روغن گیاهی رواج پیدا کرد، سپس در ترکیب صابون از آهک استفاده شد و به همین ترتیب کیفیت صابون روز به روز بهتر شد. در این مقاله از سایتآویژه فام به بررسی صابون می پردازیم. پس با ما همراه باشین
صابون ها نمک های سدیم یا پتاسیم اسید های چرب به فرمول+CH3-(CH2)n-COO-Na هستند . که در آن ها n >10 است. اسیدهای چرب از نوع اسیدهای آلی هستند که در روغن های گیاهی و و چربی حیوانات یافت می شود. این ترکیبات دارای یک زنجیره ی هیدرو کربنی سیر شده یا سیر نشده بزرگ با 12 تا 18 اتم کربن هستند. چربیهایی که مولکول اسید چرب آنها کمتر از 12 یا بیشتر از 18اتم کربن داشته باشند در تهیه صابونها کاربردی ندارند، زیرا در مورد اول، صابون حاصل بر پوست اثر نا مطلوب می گذارد، فرّار و دارای بوی نامطلوب خواهد بود و در مورد دوم، صابون حاصل در آب حل نمی شود. در حقیقت نمک سه اسید چرب استئاریک، پالمیتیک، اولئیک در ساختار صابون وجود دارد.
همچنین بخوانید : آشنایی با صابون ریز اتوماتیک
مواد اولیه لازم برای تهیه صابون به سه قسمت تقسیم می شوند:
الف : مواد چرب: چربی ها از دسته گلیسیریدها-اسیدهای چربهستند و مهمترین آن ها که در تهیه صابون بکار میروند عبارتند از:
1- چربی گاو و گوسفند که تقریبا نصف چربی مصرفی در صابون سازی را شامل می شود و صابون حاصل جزء صابون های مرغوب میباشد.
2- روغن نارگیل که حدود 15% چربی مصرفی در صابون سازی را تشکیل میدهد . اهمیت آن دراین است که صابون حاصل از آن در آب خوب حل می شود و حتی در آب دریا به خوبی کف میکند
3- روغن نخل که در تهیه صابون حمام و دستشویی کاربرد فراوان دارد.
4- روغن زیتون که در تهیه صابون های نرم و صابون مایع پتاسیم بکار میرود.
5- روغن پنبه دانه که برای تولید صابون های ارزان قیمت از آن استفاده میشود.
ب : مواد قلیایی که شامل هیدروکسید سدیم ،هیدروکسید پتاسیم یا کربنات سدیم است.
مهمترین ماده قلیایی که در تهیه صابون ها به کار می رود سدیم هیدروکسید است که برای صابون های مرغوب، از الکترولیز محلول سدیم کلرید بدست می آید البته در صنعت از سدیم کربنات نیز در تهیه صابون استفاده میشود که در این صورت باید گاز دی اکسید کربن را با حرارت دادن خارج کرد . کاربرد دسته از مواد قلیایی منجر به تولید صابون جامد می شود. چنانچه هدف ، تولید صابون های مایع باشد بجای سدیم هیدروکسید در ترکیب صابون از پتاسیم هیدروکسید استفاده میشود.
ج: مواد افزودنی: علاوه بر مواد فوق مواد افزودنی دیگری را نیز به صابون ها می افزایند این دسته از مواد برای اهداف زیر به صابون اضافه می شوند:
1- برای پر کردن و ارزانتر تمام شدن صابون ها ( مانند پودر ذرت ، مواد سلولزی ، خاک های کلوئیدی و…)
2- برای افزودن خاصیت پاک کنندگی صابون
3- برای کاربردهای ویژه صابون
مانند کربنات سدیم، فسفات سدیم و سیلیکات سدیم که موجب محافظت نسبی صابون در مقابل یون های سخت کننده آب گشته همچنین، بر اثر هیدرولیز، محیط را بازی کرده و باقیمانده اسید را به صابون تبدیل می کند.
عمل پاک کنندگی صابون ها را می توان با توجه به ساختار مولکولی و خاصیت امولسیون کنندگی آن توضیح داد. بیشتر آلودگی ها را ترکیبات چربی و روغنی تشکیل می دهند و برای زدودن آنها معمولا از صابون استفاده می شود .صابون ها از دو جزء آبگریز (رادیکال هیدروکربنه CH3-(CH2)n- )و آبدوست (سرنمکی صابون+COO-Na –) تشکیل شده اند.
بنابراین مولکولهای صابون از طرفی قابلیت انحلال در آب و از طرف دیگر قابلیت حل نمودن چربیها را دارند هر گاه در سیستم آب-روغن مولکول های صابون وجود داشته باشد این ترکیب میان دو مایع دخالت می کند و موجب آمیختن آنها با یکدیگر می شود
در واقع ، زنجیره هیدروکربنی که ساختار غیر قطبی آلی دارد ، به آسانی با مولکولهای چربی که آنها نیزغیر قطبی هستند می آمیزد در حالی که گروه شدیدا قطبی +COO-Na که بخش آبدوست صابون را تشکیل می دهد به علت آب پوشیده شدن وارد لایه آبی می شود و بدین ترتیب مولکولهای صابون در فصل مشترک روغن- آب قرار می گیرند . در این صورت چربی در اثر تکان و بهم خوردن مایع به ذرات کوچک شکسته شده و با مولکولهای صابون آبپوشیده می شوند ، در این حالت اگر آب و صابون به اندازه کافی باشند روغن از سطح مورد نظر شسته می شود
این مراحل را میتوان به صورت زیر در نظر گرفت:
1- ذوب کردن چربی و انتقال آن به مخزن و افزودن هیدروکسید سدیم
2- انتقال مخلوط به دیگ صابون پزی و گرم کردن مخلوط
3- اضافه کردن نمک ( به صورت پودر یا محلول 10 درصد ) به منظور سهولت جدا شدن صابون و تکمیل عمل صابونی شدن
4- جدا کردن پساب صابون از طریق سانتریفیوژ کردن
5- اضافه کردن مواد افزودنی
6- سرد کردن و منجمد کردن خمیر صابون و قالب گیری آن
7- خشک کردن قالب ها ، قطعه بندی ،مهر زنی و دسته بندی
8- تبخیر پساب صابون ، جدا کردن گلیسیرین و استفاده از نمک باز یابی شده
صابون ها را از نظر حالت می توان به سه نوع تقسیم کرد:
1- صابون جامد یا قالبی
2- صابون خمیری
3- صابون مایع
تفاوت این دو نوع صابون در نوع ماده قلیایی استفاده شده در ترکیب آنها می باشد . چنانچه ماده قلیایی استفاده شده در ترکیب صابون سدیم هیدروکسید باشد صابون حاصل جامد ، و چنانچه ماده قلیایی مصرفی پتاسیم هیدروکسید باشد صابون حاصل مایع خواهد بود
صابون ها را از نظر نوع مصرف آنها، میتوان به چندین نوع تقسیم کرد
1- صابون های حمام و دستشویی (صابون سخت)
در این نوع صابون ها ، برای رعایت نکات بهداشتی مربوط به پوست بدن و موی سر، مواد قلیایی را به حداقل کاهش داده ، مواد پرکننده طبیعی و خنثی ، مواد معطر ، رنگی ،و نرم کننده های پوست نیز به آنها افزوده میشود
2- صابون های رختشویی
3- صابون های طبی
4- صابون های ساینده
5- صابون های ویژه ی آبهای سخت
6- صابون شفاف
صابون یکی از مهمترین وسایل بهداشتی است که در حفظ سلامت و پاکیزگی پوست نقش مهمی ایفا میکند. با انتخاب صابونی مناسب، میتوانید از سلامت پوست خود محافظت کنید و آن را شاداب نگه دارید. صابونهای گیاهی و آنتیباکتریال که در تمیزگستر عرضه میشوند، به شما کمک میکنند تا پوستی سالم و شاداب داشته باشید.
صابونهای گیاهی تمیزگستر حاوی ترکیبات طبیعی هستند که نه تنها پوست را به خوبی تمیز میکنند، بلکه از ایجاد خشکی و تحریکهای پوستی نیز جلوگیری میکنند. این صابونها با مواد مرطوبکننده و ملایم، به تغذیه و تقویت پوست کمک کرده و به مرور زمان شفافیت و لطافت خاصی به آن میبخشند. برای کسانی که به دنبال حفظ جوانی و شادابی پوست خود هستند، این محصولات انتخابی بینظیر محسوب میشوند.
اگر به دنبال صابونی باکیفیت و متناسب با نوع پوست خود هستید، تمیزگستر مجموعهای از بهترین صابونها را برای شما فراهم کرده است. همین حالا از محصولات ما دیدن کنید و تجربهای از پاکیزگی واقعی را به پوست خود هدیه دهید تا ضمن مراقبت از پوست، به آن شادابی و طراوت بیشتری ببخشید.
به نقل از وبسایت حباب کف خواص صابون موارد زیر هستند :
- پوست را تمیز میکند
- صابونها ضد باکتری هستند
- شستن اسیدهای خورنده
- چربی و کثیفی را از بین میبرد
- از آکنه و جوش جلوگیری میکند
- حذف ناخالصیها
شما دوستان می توانید برای خرید صابون ریز اتوماتیک یامخزن صابون مایع را هم به صورت اینترنتی و هم به صورت تلفنی شرکتتمیز گستر اندیشان خرید نمائید. همچنین نظرات خود را در مورد این پست با ما به اشتراک بگذارید.