- abcd efgh ijkl mnop qrst uvwx yz
"meta name="google-site-verification" content="FGV0Yhuu_Ec68zZNdAaXIpOrBeqTL3HavsUuLBxTAHE>
در انتخاب رنگ و دکوراسیون فضای کاری و اداری باید توجه بسیار زیادی داشت زیرا که این فضا جزو مهمترین فضاهاست و کارکنان اوقات بسیار زیادی را در این فضاها سپری می کنند. همچنین اهمیت دیگر توجه داشتن به دکوراسیون فضای اداری در مراجعه ارباب رجوع به دفتر کار است. انتخاب رنگ فضای اداری از جمله دیوار، کفپوش، سقف و حتی مبلمان اداری نیز امری مهم است. از این رو در این مقاله به بررسی تاثیر رنگ ها در فضای اداری می پردازیم.
شناخت رنگ در دکوراسیون
رنگ ها به صورت کلی به دو دسته رنگ های اصلی و رنگ های فرعی تقسیم بندی می شوند. رنگهای اصلی آبی، زرد و قرمز می باشند که خودشان از هیچ رنگی بوجود نیامده اند و رنگهای فرعی از ترکیب این رنگ ها بوجود می آیند و می توان با ترکیب کردن رنگ های اصلی هزاران رنگ فرعی بوجود آورد.
همچنین می توان رنگ ها را بر اساس میزان انرژی موجود در آنها تقسیم بندی کرد. بر اساس این تقسیم بندی، رنگها به دو دسته سرد و گرم تقسیم بندی می شوند. رنگهی گرم احساس گرمی و انرژی به انسان می دهند و رنگهای سرد حس آرامش را در انسان القا می کنند. در این میان یک سری رنگها هم هستند که خنثی هستند ودر کنار رنگهای دیگر باعث شفاف تر شدن آنها و در فضاهای کوچک باعث بزرگ نمایی می شوند.
انتخاب رنگ در فضای اداری
انتخاب رنگ در فضای اداری امری مهم بوده و با توجه به کسب و کار باید متفاوت باشد. وجود تنوع رنگ و همچنین رنگ های جذاب باعث حس خوب در مشتری و همچنین افزایش راندمان کاری در بین کارمندان می شود. در ادارات بهتر است از ترکیب رنگها در دکوراسیون اداری ،پارتیشن اداریو حتی مبلمان استفاده شود تا میزان بازدهی افراد بالا رود .
رنگها علاوه بر زیبایی می توانند در تنظیم نور نیز موثر واقع شوند. به طوریکه اگر از رنگ تیره استفاده کنیم، فضا تیره تر و اگر از رنگ روشن استفاده کنیم، فضا روشن تر می شود. رنگهای روشن نور را انعکاس می دهند. به همین خاطر محیط هایی که رنگ روشن دارند، در مقایسه با محیط هایی با رنگ تیره، بزرگ تر و دلبازتر به نظر می رسد.
رنگهای مختلف احساسات مختلف ایجاد می کند. احساساتی مانند هیجان ، شادی ، غم و آرامش همگی این احساسات توسط رنگها در ما ایجاد می شود. با بکار گیری درست این رنگها می توان بر احساسات افراد اثر مثبت گذاشته یا حتی می توان این احساسات را مدیریت کرد .
شما می توانید با رعایت روانشناسی رنگها به هدف خود، یعنی افزایش انرژی و بهره وری کارکنان یا ایجاد محیط آرام و متعادل دست یابید.
رنگ قرمز
رنگ قرمز تحریک کننده است. استفاده از رنگ قرمز برای فضاهایی که کارمندان در هنگام کار باید به جزئیات دقیق متمرکز شوند مناسب است. رنگ قرمز یک رنگ هیجانی و انرژی بخش است و برای فرادی که در حرفه ساخت و ساز هستند کمک می کند.
رنگ آبی
رنگ آبی یکی از کارآمدترین و بهینه ترین رنگها است.این رنگ تمرکز و بهره وری را بالا می برد افرادی که شغلشان طوری است که باید مدت زیادی پشت میز سپری کنند رنگ آبی برای آنها عالی است .
رنگ زرد
رنگ زرد رنگ مثبتی است. افراد با رنگ زرد تشویق می شوند تا چیزهای جدید را امتحان کنند و باعث بالا رفتن خلاقیت در افراد میشود. افراد خلاق از رنگ زرد انرژی و اعتماد به نفس می گیرند. رنگ زرد بهترین گزینه برای استفاده در فضاهای خلاق است.
رنگ سبز
رنگ سبز تعادل مناسب روشنایی دارد. این رنگ آرامش را به محیط القا کرده و صلح را در افراد ایجاد می کند.دفاتری که کارشان کمک به دیگران است از رنگ سبز برای طراحی فضا استفاه می کنند، تا محیطی گرم و صمیمی ایجاد کنند. رنگ سبز باعث می شود افراد راحت تر فکر کنند.
رنگ سفید
سفید رنگ معروفی است که در اکثر دفاتر به کار می رود. توصیه می شود در کنار رنگ سفید حتما یک یا دو رنگ دیگر استفاده شود، تا ازایجاد تصویری هولناک و ترسناک جلوگیری شود .
رنگ سفید بیشتر برای راهروها و اتاق های کوچک و همچنین فضاهای تولیدی مناسب است. طبیعت رنگ سفید برای بزرگ جلوه دادن فضا بسیار مناسب است.
منبع:باینو
نتیجه پایانی اینکه رنگها می تواند تاثیر شگرفی در بهره وری کارکنان داشته باشند. به رنگهای محیط کار و زندگی خود توجه کنید. رنگها در میزان روشنی و نور محیط بسیار موثر هستند و باعث تغذیه روح و جسم انسان می شوند.